Vielä Pirkkolan hallista

21.05.2020

Olen saanut Pirkkolan monitoimihallista paljon palautetta. Palaute on isolta osin asiallista ja varsin ymmärrettävää. Osa on asiatonta ja kohdistuu vahvasti minuun henkilönä. Jopa perheeni ja lapseni on mainittu viesteissä. Siksi haluan avata vielä asiaa. Julkaisin tämän tekstin myös twiittiketjuna Twitter-tililläni, joka selittää tiivistetyn kirjoitustyylin.

Paikka pitkään kaivatulle monitoimihallille löytyi Pirkkolan urheilupuistosta, kaava oli valtuustossa yksimielisesti hyväksytty. Liikuntapalvelut lähti edistämään hanketta kaupunkiympäristötoimialan osoittamalle paikalle. 

Kaupunginhallituksessa tehtiin 2 vuotta sitten palautusesitys vaihtoehtoisten alueiden kartoittamiseksi. En äänestänyt palautuksen puolesta, koska johtamani lautakunta oli aiemmin yksimielisesti päättänyt esityksestä. Asiasta ei käyty juuri keskustelua. 

Sen jälkeen hanketta edistettiin yhteisymmärryksessä. Missään vaiheessa kesän 2018 jälkeen yksikään poliittinen ryhmä ei esittänyt epäilyksiä hankkeen sijainnista. Hanke ei ollut kiistanalainen, vaan hyvin tarpeelliseksi todettu. Rakennuslupa myönnettiin, eikä siitä valitettu. 

Asia eteni normaalissa prosessissa ja kaupunginhallitus päätti yksimielisesti vuokrasopimuksesta helmikuussa. Tiistaina 29.5. lautakunta päätti täytäntöönpanosta prosessin viimeisenä päätöksenä. Kokouksessa päädyttiin yllättäen äänestykseen. Tähän asti lautakunta oli tukenut hanketta yksimielisesti. 

Sen päätöksen jälkeen olen saanut erittäin aggressiivista palautetta, koska en halunnut kaataa hanketta. Kysyn nyt halusiko Helsingin vihreät kaataa hankkeen vai oliko tämä vain kahden lautakunnan jäsenen kanta? Tämä on oleellinen kysymys Helsingin luotettavuuden kannalta jatkossa. 

Seison ehdottomasti yhteisen päätöksen takana, kuten koko lautakunta tiistaihin asti. Minä tuin tätä hanketta, koska tiedän valtavan tarpeen sisäliikuntatiloille Helsingissä. Halli palvelee tuhansia harrastajia ja urheilulukiota. 

Palautetta saa antaa ja poliitikon pitää se kestää. Mitään uhkauksia tai viittauksia perheeseeni ja lapsiini en hyväksy. Toivon suoraselkäisyyttä myös muilta päätöksentekijöiltä. Nyt näyttää, että ajetaan kaksilla rattailla. 

Rakentamiseen, parkkipaikkoihin ja lintujen pesintään liittyvistä kysymyksistä vastaa kaupunkiympäristön toimiala. Toivon, että jatkoprosessissa löydetään mahdollisimman laajasti luontoa säästävät ratkaisut.